Missie en visie

Onze missie

De Ichthusschool heeft een missie!

“Niet voor de school, maar voor het leven leren wij; non scholæ sed”

Wij geloven dat alles wat we op school doen betekenis heeft voor het leven. Maar, wat betekent dit dan? Hoe kijken wij naar onderwijs? En wat hebben we nodig om deze missie te bereiken?

Drieslag op leren

Wij vinden het belangrijk dat onze leerkrachten een kritische blik hebben op onderwijs. Ze zijn op zoek naar breinvriendelijke activiteiten en stemmen voortdurend af op de wereld van vandaag en morgen. Onze leerkrachten geven les volgens een drieslag op leren: de leerlingen verwerven kennis en leren vaardigheden aan. Ook ontwikkelen zij ideeën over wie ze zijn en willen zijn in de maatschappij van nu: identiteit (Volman en Wardekker, 2008).

Werkwijze

In de ochtend geven we vanaf halverwege groep 3 les volgens het model ‘werken in blokken’. Dit model is onder andere gebaseerd op de theorie van het Daltononderwijs en het handelingsgericht werken. In de middag bieden we thematisch onderwijs aan (in de onderbouw gebeurt dit gedurende de dag). Zo proberen we echt aan te sluiten bij het alledaagse leven. We halen de wereld in de klas én gaan met elkaar de wereld ontdekken.

Onze visie

Dit alles doen we vanuit onze christelijke visie. Het Griekse woord ‘Ichthus’ betekent ‘vis’. Het is samengesteld uit de Griekse woorden Iesous Christos THeou Huios, Sooter en betekent: Jezus Christus, Zoon van God, Verlosser. Onze leerkrachten willen vanuit het vertrouwen in Jezus Christus de kinderen een fundering geven voor deelname aan de wereld van vandaag en morgen.

Kortom, we leren voor het leven! Kom jij ook bij ons op school?

Wij zijn een HSN-school

We horen bij de Hervormde Schoolverening te Nijkerk. Bekijk voor meer informatie de video of ga naar de website van de HSN. 

Video over de HSN (2 min.)

Christelijk onderwijs van goede kwaliteit